Profile zincate

Caracteristici tehnice ale profilelor metalice FIN STEEL:

  • Otel S350GD
  • Zincare 275 g/mp
  • Suprafata pasivata
  • Lungimi de fabricatie: 1,6 - 13 m

Profilele metalice cu pereti subtiri tip C si Z se realizeaza prin formare la rece din tabla zincata de otel si au latimea cuprinsa intre 80 mm (C80 respectiv Z80) si 280 mm (C280 respectiv Z280). Profilele zincate cu pereti subtiri se realizeaza din tabla zincata de otel marca min.S 280GD Z275 sau S 280GD Z225, in functie de comanda clientului. Grosimea peretelui profilului este cuprinsa intre 0.5 mm si 2.5 mm. Produsele se identifica prin marcare pe fata laterala. Marcarea se face pe elementele componente si cuprinde: producatorul, elemental (indicativ), marcajul controlului de calitate.

Domenii de utilizare al profilelor metalice:

Profilele zincate cu pereti subtiri se utilizeaza la realizarea constructiilor de categorie C si D - cu destinatie pentru case individuale sau duplex, hale de productie, magazine secializate, adaposturi pentru animale, garaje etc. - cu regim de inaltime pana la 4 niveluri si depozite parter, cu deschideri de dimensiuni moderate.

Profilele metalice zincate se utilizeaza la realizarea de elemente cu rol de rezistenta (stalpi, grinzi, pane, contravantuiri, cadre plane), elemente cu rol de inchidere si rezistenta (invelitori, pereti, plansee), elemente autoportante (inchideri si compartimentari).

Profilele zincate se utilizeaza si la mansardari sau supraetajari. Structurile realizate din profile metalice cu pereti subtiri nu se utilizeaza la cladiri la care, datorita proceselor tehnologhice, pot interveni solicitari cu caracter dinamic si /sau static (transport interior cu grinzi sau poduri rulante) sau cladiri care adapostesc utilaje care produc vibratii. Produsele nu se utilizeaza in medii agresive acide, in special in cele continand clor si sulf, decat protejate suplimentar anticorosiv.

Interpretari si deductii privind aptitudinea de utilizare si durabilitatea profilelor metalice

Structurile de rezistenta alcatuite din profile cu pereti subtiri se dimensioneaza si se verifica la gruparile de incarcari provenite din sarcini gravitationale, vant, zapada si seism conform normelor prevazute de legislatia romana in vigoare, astfel incat sa indeplineasca aceasta cerinta, in domeniile de utilizare acceptate. Imbinarile se realizeaza numai cu suruburi. Nu se admite sudura sau nituirea care pot distruge protectia anticorosiva. Produsele sa incadreaza in clasa de reactie la foc A1 (C0).

Tabla din care sunt fabricate profilele nu contine substante nocive sanatatii sau care dauneaza mediului si corespunde conditiilor impuse de Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 91/2002. Tabla nu este toxica, poluanta, nu degaja noxe, nu este radioactiva si nu este cuprinsa pe lista substantelor cancerigene sau potential cancerigene.

Profilele sunt reciclabile, astfel incat se asigura protectia mediului. Datorita protectiei anticorosive, realizata uzinat, prin zincare, durabilitatea constructiilor realizate cu acest tip de profile este superioara celor metalice traditionale, cu protectie realizata prin vopsire clasica. Producatorul acorda o garantie de 10 ani de la livrare. Utilizarea profilelor in medii cu agresivitate ridicata - datorata acizilor care au in componenta clor sau sulf - este permisa numai daca se prevede prin proiect o protectie anticorosiva suplimentara, adaptata situatiei corecte. Produsele nu necesita intretinere.

Productie profile zincate / profile metalice C,Z,U